Yaxell Super Gou Skalkniv 8 cm

Yaxell Super Gou Skalkniv 8 cm

Skalkniven är den minsta kniven i köket och passar särskilt bra till att skala frukt och grönt samt andra arbeten som kräver precision. Antingen använder du den i luften exempelvis när du skalar lök eller mot skärbrädan när du skär mindre råvaror oavsett är det en mycket smidig och lätthanterlig kniv du kommer ha mycket nytta av.

Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie där knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål och kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Läs mer om Yaxell Super Gou Skalkniv 8 cm

Yaxell Super Gou Skalkniv 8 cm

Skalknivar

Hitta Yaxell Super Gou Skalkniv 8 cm även hos:Rulla till toppen