Yaxell Super Gou Santokukniv Olivslipad 165 cm

Yaxell Super Gou Santokukniv Olivslipad 165 cm

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med den klassiska kockkniven. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära tärna och hacka. Den här modellen är olivslipad vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.

Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Läs mer om Yaxell Super Gou Santokukniv Olivslipad 165 cm

Yaxell Super Gou Santokukniv Olivslipad 165 cm

Santukoknivar

Hitta Yaxell Super Gou Santokukniv Olivslipad 165 cm även hos:Rulla till toppen