Ran det japanska ordet för ”den utmärkta” har gett namn åt Yaxells knivserie. Denna utmärkta trancherkniv påminner om en kockkniv men har ett längre smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött både rått och tillagat.
Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare mer rosttåligt stål. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Stållagren både hamras och poleras för att skapa bladets vackra ådring.
Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av svart micarta. Det är ett hårt vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget.
-Hårdhetsgrad: 60–62 HRC.
Läs mer om Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
Hitta Trancherknivar även hos: