Yaxell Ran Grönsakskniv 18 cm

Yaxell Ran Grönsakskniv 18 cm

Ran betyder den utmärkta på japanska vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.

Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.

En grönsakskniven är en effektiv kniv bladet är nästintill rektangulärt vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.

Läs mer om Yaxell Ran Grönsakskniv 18 cm

Yaxell Ran Grönsakskniv 18 cm

Grönsaksknivar

Hitta Yaxell Ran Grönsakskniv 18 cm även hos:Rulla till toppen