Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.
Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki Japan med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
Läs mer om Miyabi Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm
Hitta Brödknivar även hos: