Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cm

Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cm
Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cm
Beskrivning av Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cm

Inför sommaren 2019 lanserar Rörstrand två nyheter ur serien Mon Amie. De nya delarna är reproduktioner från 1950-talets ursprungliga design och består av en liten kaffekopp på fat och ett rektangulärt serveringsfat.

En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma en skvattram. Skissen blev efter avslutad examen på Konstfack rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008 relanserades servisen med uppdaterade former. Mon Amie är paradexemplet på vad vi själva brukar kalla en Rörstrandklassiker.

Läs mer om Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cm...


Hitta Rörstrand Mon Amie Serveringsfat 22×28 cmäven i dessa butiker...