Kilner Fermenteringsset 3 L

Kilner Fermenteringsset 3 L

Att fermentera (alltså att mjölksyrajäsa) ökar stadigt i popularitet – vi lagar kimchi pickles och surkål mer än vi någonsin gjort. Förutom att resultatet blir väldigt gott så är det ett enkelt sätt att ta tillvara på årets skörd och förlänga råvarornas livstid. Det tar sin lilla tid men å andra sidan sköter processen sig själv!

Med Kilners fermenteringsset blir det svårt att misslyckas. De keramiska stenarna säkerställer att råvarorna alltid är nedsänkta under vätskans yta och locket med inbyggd luftsluss säkerställer att inga bakterier tar sig in och förstör jäsningsprocessen.

Enkelt recept på fermenterad rödkål: 15 rödkålshuvud 25 äpplen 22 korianderfrön 3 msk salt 15 enbär 1 liter vatten Skiva rödkålen fint kärna ur och riv äpplena. Mortla kryddorna. Blanda allt i en stor skål ”massera” gärna kålen för att frigöra alla vätskor. Packa kålblandningen tight i fermenteringssetet och häll på vattnet. Lägg på de keramiska stenarna. Ta bort eventuella rester runt öppningen. Förslut burken och fyll luftslussen med vatten. Låt stå i rumstemperatur (178-24 grader) i minst 4-6 veckor. Smaka av regelbundet och häll upp kålen i en lufttät burk när du är nöjd med smaken.

Läs mer om Kilner Fermenteringsset 3 L

Kilner Fermenteringsset 3 L

Burkar matlagning

Hitta Kilner Fermenteringsset 3 L även hos:Rulla till toppen