Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm

Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm
Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm
Beskrivning av Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm

En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött likaså sushi och sashimi.

Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC.

Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.

Läs mer om Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm...


Hitta Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cmäven i dessa butiker...