Riedel Winewings Pinot Noir

Riedel Winewings Pinot Noir
Riedel Winewings Pinot Noir
Beskrivning av Riedel Winewings Pinot Noir

Winewings Pinot Noir är ett glas som passar perfekt för lättare rödviner med hög syra och låg halt av tanniner som Pinot Noir och Nebbiolo. Formen på glaset med den breda botten ger en stor yta för syrekontakt vilket öppnar upp aromerna maximalt med fokus på fruktighet.

Vinglaset passar för: New world Pinot Noir Nebbiolo.

Serien Winewings står för en nytänkande designriktning där man har tänkt utanför konventionella glasformer för att istället sätta funktion i första hand vilket resulterat i glasens unika form. Glasen är druvspecifika och karaktäriseras av en bred botten följt av en vingformad kurva för en extra stor exponeringsyta för syre. Detta tillsammans med glasets noga bestämda öppning gör att doftintrycket av vinet blir väldigt intensivt.

Läs mer om Riedel Winewings Pinot Noir...


Hitta Riedel Winewings Pinot Noiräven i dessa butiker...